Smaaleneneløpet (14.04.2019)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Stiklatjern
Arrangør: Indre Østfold OK
Land: Norge
Disiplin: Lang
Distanse: 11.23 km
Tid: 81:50
Første langdistanse i Norge på 1 1/2 år. En lei runde med sykdom har gjort at kroppen ikke er 100% enda, men jeg gjennomførte i den farta kroppen tillot. Synes jeg generelt gjør mye bra o-teknisk, selv om jeg må jobbe med å finne de fine traseene. Morsom løype med både gode veivalg og krevende orientering.

1. post: Følger merkebånd til startpost, ser ingen flere merkebånd eller startpost og blir litt forvirra. Ser så en liten gutt gå rundt med en postskjerm og en voksen som sier "du må sette den på plass igjen". Skjønner at startposten er borte, ser vannet, og tar et veivalg derfra. Gjennomfører det greit, selv om jeg taper tid på de som kom seg rett på fra start av
2. post. Ser den store stien og vil bruke den, synes også inngangen til posten blir fin. Gjennomfører ganske bra, men tar av stien litt for tidlig, og må over noen ekstra koller i stedet for å kunne løpe flatt igjennom myrdraget halvveis på strekket. Inn i posten synes jeg det er bratt opp den siste høyden og runder litt for mye før jeg drar opp.
3. post: Blir en rett på variant der jeg har kontroll, men har egentlig ikke lagt noen plan, så blir for mye tilfeldig løping opp og ned skrenter.
4. post: Ser at uansett hvilket veivalg jeg velger, så bør jeg starte rett på. I og med det føles greit å løpe rett på så bestemmer jeg meg kun for å løpe mest mulig under streken, men ved å bruke høydedragene og unngå for mye skrentpasseringer. Er veldig nøye etter at jeg tar av den store stien inn og skal inn i skrålia. Forenkler ganske greit med at jeg skal over høyden, så runde rundt det tydelige søkket. Når jeg kommer opp på høyden ser jeg den lille myra og høydepunktene med en gang, og får en fin inngang i posten.
5. post: Men så blir det krise. Tenker at det ikke er lov å løpe på dyrka mark. Tenker at jeg skal løpe rett på til stien, klarer ikke å dra rett på, men blir dratt til høyre før jeg er nede på stien. Her tipper jeg at jeg taper et minutt, da jeg også bommer litt inn i posten også.
6. post: Opp på toppen og ser skrentrekka derfra
7. post: Har heldigvis sett at folk har kommet ned veiven mellom husene før jeg gikk til start, så klarer å unngå å gjøre noe feil her.
8. post: Kartbytte og en relativt enkel post for å komme i gang med et veivalgsstrekk
9. post: Hadde først tenkt å løpe helt rundt høyre, men ser så at det går en del stier rett på, så da blei det rett på. Nok engang runder jeg for mye rundt inn i posten.
10. post: Begynner å slite med pusten, så går sakte. Bestemmer meg for å løpe rundt på sti. Det er det enkleste å gjennomføre med en sliten kropp.
11 og 12. Post: Skråliposter som jeg kanskje har litt for mye respekt for. Så roer ordentlig ned og gjennomfører de bra teknisk.
13. post: Merker at konsentrasjonen svikter og ser at det er mulig å løpe rundt på vei. Gjør dette, men er et meget dårlig veivalg, og taper en del tid.
14. post: Dårlig gjennomføring i starten av strekket
15. post: Bare å komme seg ut på jordet.
16. post: En post jeg ikke liker. Siden det på en måte merket løype ned til den posten (så det kan være lett å hoppe over), men har sett siste post før jeg går til start, så er klar over det.
Mål: Der gikk det tregt i innspurten...
Vis kommentarer (0)
 
Smaaleneneløpet (14.04.2019) Smaaleneneløpet (14.04.2019)